Thursday, June 30, 2011

You’ve fallen for me | Heartstrings

wah...tak sabar rasanya nak tengok yong hwa kembali berlakon
selepas pertama kali dram lakonan dia keluar ngan you're beautifull
jung yong hwa memang banyak peminat
dah la dengan kumpulan dia semakin meletop
CNBLUE fighting!!!
dalam drama terbaru nie
jung yong hwa berlakon ngan park shin hye
still orang yang sama gak berlakon dalam you're beautifull
maknanya diorang sepadan la kan
dalam drama yg lepas couple nie tak jadi bersama
untuk kali nie baru diorang dijadikan couple
dalam drama nie yong hwa tak keseorang
mamber dalam CNBLUE ada sekali berlakon ngan dia
sweet sangat dapat tengok kang min hyuk berlakon bersama
drama nie adalah drama kedua min hyuk 
sebelum nie dia berlakon dalam It's Okay, Daddy's Girl
ini mungkin percubaan berlakon buat kali kedua
tapi dia nampak sangat comel dalam drama terbaru nie
korang semua dah tengok ke?
mesti belum lagi kan
sebabnya semalam baru jer episod 1 keluar kat korea
jadi kalau ada yang rasa nak tengok boleh
tak jadi masalah kat malaysia pun
kalau nak tunggu kuar kat tv bila la agaknya kan
kalau nak lebih cepat
korang boleh try download kat

nanti boleh try download guna megaupload
untuk yang ini, boleh cuba guna IDM...lagi cepat
tapi kalau ada yang rasa nak guna torrent pun boleh gak
tapi kene tunggu lama skit la
ala tak la lama sangat pun 
sebab skang nie ramai ngah download citer nie
jadi mungkin cepat la habis download nyer

skang nie meh layan gambar-gambar menarik dari citer nie


Wednesday, June 29, 2011

wordless wednesday | hari-hari makan durian


wordless wednesday | stay up late


Tuesday, June 28, 2011

HEPPY BUZDAY LOVELY KANG MIN HYUK

- sweet 20 -

red heels idamanku

semalam aku rasa mimpi best giler
mana tidak nya...
mimpi dapat high heels
banyak pulak tu...
bukannya aku beli sendiri
orang bagi kat aku...
tapi yang herannya 
aku tak tahu siapa yang bagi
dapat tengok muka
cuma aku memang tak kenal
yang dapat aku ingat 
dia seorang perempuan yang dah berusia

tapi tak per la kan...
yang pentingnya aku siap pakai lagi
wow..memang best gileerr...
biarpun semua tu dalam mimpi
kalau tak salah aku la kan
lebih kurang macam nilah 
reka bentuk yang aku pakai semalam
...cantik kan...
-memang cantik dan menawan-

banyak lagi jenis high heels yang aku cuba
cuma yang aku paling berkenan warna merah di atas la
sebab tu la aku terus cari gambar nie ha
buat sejukkan hati katakan

jom tengok jenis high heels yang lain
yang pastinya warna tetap
- merah -
yang paling aku rasa nak sangat inilah dia

...jeng...

...jeng...

...jeng...

red sport high heels
cantik kan..
memang gorgeous sangat...=))
-i relly love it-

Monday, June 27, 2011

needed or just gajet

banyak benda yang belum aku buat lagi
maksud nyer banyak barang yang belum dapat dicapai lagi
nak dapat tu bagaimana eh?
hahahaha..yang tu perlu difikirkan banyak kali

kalau boleh apa yang aku nak tu dapat dari hasil titik peluh sendiri
barulah rasa kepuasan tu dalam diri
semua orang ada angan-angan kan
macam jugak kat aku
tapi tak tahu la dapat ke tidak lagi
yang penting tu impian perlu ada
kalau tak der impian
susah nak buat langkah ke hadapan
betul tak..=))

wokey lah
meh nak citer skit apa yang aku nak tu

benda pertama yang aku paling suka adalah laptop HP
aku memang peminat tegar HP tau
aper jer laptop dari HP tentu aku suka
yang terbaru nie aku suka HP PAVILION
banyak lagi yang cam best
tapi aku paling suka kat yang nie
lebih-lebih lagi bila ia warna merah
memang aku suka la kan
benda yang kedua lak
handphone SONY ERICSSON
aku pun peminat tegar SONY ERICSSON gak
apa jer jenis yang kuar tentu aku berkenan
yang paling suka SONY ERICSSON XPERIA X10
walau aku suka warna merah tapi untuk phone nie
aku pilih warna puteh
kalau hitam nampak cam dah biasa sangat
warna putih lagi nampak comel 
 atau mungkin aku suka phone jenis nie sebab aku suka kat CNBLUE
mungkin boleh jadi kan
lepas aku tengok diorang jadi model untuk XPERIA X10
aku terus suka
nie jenis ikut artis la nie
ish3..korang jangan ikut yer...
 benda ketiga yang aku nak adalah tukar cermin mata
cermin mata yang mana eh?
tentulah cermin mata TAG HEUER
tapi tak tahulah dapat ke tidak
tak mampu den nak nolong diri sendiri nie ha
comel sangat tengok cermin mata nie
banyak pilihan warna
aku tentulah pilih warna merah kan
 ataupun yang ni aku tiru artis gak
boleh jadi la asenyer
artis mana pulak nie
jeng..jeng..jeng
hero no1 pujaan hati aku la
siapa lagi kalau bukan mrSHAHRUKH KHAN
dia model kepada TAG HEUER
dapat jadi duta untuk cermin mata dan jam tangan
banyak gak warna nampak dia pakai
kebanyakannya aku tengok dia pakai warna merah
wow...menawan gitu

p/s: pasanglah angan-angan korang sendiri...jangan terlalu ikut orang lain takut memakan diri (ingatan buat diri sediri juga)

SAYA ..

NAK JOIN..KLIK DISINI

bengang sendiri nak tengok follower

hangin ke??? 
bukan nak hangin sangat pun 
cuma geram sikit jer
sambil bukak blog nie nak tengok gak follower
-heheheh..bukan banyak sangat pun..poyo jer lebih-
tapi yang geram sangat tu dari minggu lepas tak leh nak bukak

kalau kat blog page dia jadi cam nie
 bila bukak list follower kat dashboard
dia kuar benda nie lak
agak-agaknya lah
korang tahu tak asal dia jadik ginie
aku memang tak paham bahasa komputer nie
nak buat cam ner pun tak tahu
salah aku edit ker apa ker aku memang tak tahu

p/s: kalau-kalau korang ada idea cam ner nak adjust leh share info..=))

Sunday, June 26, 2011

India guna buku teks Malaysia?

rata-rata mesti dah tengok kan citer hindi Paa kan
ala...yang abishek jadi ayah, amitabh jadi anak
kelakar nampak diorang jadi tunggang terbalik
sweet jugak tengok dua beranak tu kan
lebih-lebih lagi masa abishek gendongkan ayah dia
filem nie berjaya membuatkan pelakon utama wanita, vidya balan menang award
bukan calang-calang award lagi..Filmfare Award gitu
sama la ngan amitabh dapat menang award kat sana

dah..skang nie bukan nak citer pasal filem nie
memang dah citer pon kan
nak cakap pasal ada satu scene nie amitabh pegang buku teks dari malaysia
citer nie kan citer india... 
tapi kenapa buku teks malaysia lak?

hhhhmmmmm
cuba korang tengok...
sama tak???

ni buku mathematics kbsm..iaitu buku teks malaysia nyer
ini plak satu scene dimana aur(amitabh) belajar guna buku teks

sama kan???
kan dah cakap sama la

mesti korang pun terfikir macam mana orang kat sana leh guna buku kita lak kan
survey punya servey
rupanya citer Paa ni ada buat kat malaysia gak
scene yang diorang berlakon kat sekolah tu sebenarnya
sekolah kat taiping...King Edward VII school
memang betul la guna buku teks dari malaysia
adoooiii...sabor jer la
aku pun tertipu gak mula-mula
nasib baik dapat cari maklumat yang betul

p/s: satu dunia tengok citer nie...diorang perasaan tak buku teks dari malaysia tu...
gamaknya dak la kan...=))

selamat hari lahir buat diriku

tadi dok semak hari bulan hari nie mengikut kalendar hijrah..
alih-alih ternampak lak aplikasi nie
boleh buat pertukaran tahun masihi ke hijrah atau hijrah ke masihi
sesiapa yang nak try boleh tekan sini.

sajer jer sebenarnya nak tengok hari nie hari apa
jadi korang tahu tak nie..
hari nie 24 Rejab 1432 H bersamaan 26 Jun 2011 M
tahu tak ia menandakan apa?
tak per...meh aku citer skit
yang kat atas dalam tahun masihi tu apa lagi...
hari lahir aku la...
aku buat pertukaran
nak tengok baper hari bulan aku dilahirkan dalam tahun hijrah
rupa-rupanya hari nielah....
kalau mengikut tahun hijrah...umur aku tahun nie dah 22 tahun
kalau ikut tahun masihi kurang satu tahun la yer

aku pun tak sangka yang aku lahir dalam bulan rejab
maknanya...sebulan sebelum ramadhan la kan
aku sambut raya pertama pada usia tak sampai setahun
mungkin dalam dua bulan lebih
macam mana la agaknya aku sambut raya masa tu
hahahah...kelakar lak nak cuba bayangkan
memang tak boleh la kan

anyway...
selamat ulang tahun kelahiran ke 22 kepada 
empunya diri

- سيتي نور كماليه بنت مت جوسوه -

-AMIN-

Friday, June 24, 2011

i just fall in simon baker

sweet..smart..charming..
yang tu jer boleh aku sebut..
ada lagi tak?
kalau ada boleh tolong tambahkan ruang kosong lagi nie

sebenarnya, aku tak tahu pun pasal simon nie
mula-mula kenal dia pun sebab citer 'the mentalist'
ala..yang pernah aku sebut dulu tu...best kan citer dia...
lepas tu aku asyik dok cari jer citer pasal dia
pasal kerjaya..famili..dan semualah
bak kata minat sungguh-sungguh dah nie
memang tak leh tipu dah eh
antara citer yang aku cari dan memang cukup teruja

aku asyik ulang jer..tak tahu la baper kali dah aku nengoknyer.
tapi, sememangnyer tak pernah bosan tau
korang patut cuba la ni  eh

dia memang sweet sangat lam citer nie
walau watak sangat aku kurang suka
tapi, untuk simon tetap aku suka gak

citer nie belum tengok lagi
tapi aku lihat dia nyer review nampak best
belum cuba belum tahu kan

dah la..nanti korang carilah citer dia yang best-best
ohh yaa...sebelum terlupa
simon nie dah kahwin tau...dah ada 3 anak lagi
comel nampak diorang bersama
dulu asalnya dia nurse tau..kakak simon nie seorang doktor
tapi simon kerje kejap jer
mingkin jiwa tak sesuai kot dengan dia
dia pun dah buat pilihan yang tepatkan
dah glemour pun ni ha
cubalah bayangkan pelakon kacak manis nie jadi nurse
katanya masa dia praktikal dulu kebanyakan nurse lelaki ialah gay
nasib baiklah dia tak sempat jadi gay kan
opsss..tu dia sendiri yang bagitau tau bukan yang di sinie yer...
simon baker nie pernah tercalon dalam sexiest stars tau
sexy ke ni? opsss...fikir sendiri lah eh...=))

go green ke lepak time nie?

hari nie terbangun awal la plak kan..
bukan la..sebab nak pi go green kat 'melodi beach' la keje nie

kuar umah lam kol 9 pagi...tapi kejap jer pi
dalam lebih kurang 11 pagi dah balik pun
yee laa...pi sana..hampeh...
amende la tak tahu nak buat
alih-alih lepak jer...jalan-jalan...makan-makan
last-last pi lawat sekolah lama.
sempat lagi pi lawat tapak pembinaan UMK...
mengalahkan engineer lak kitorang nie

opss..lupa nak habaq lak nie...
dari pagi kuar rumah pi ambil si kembar kat umah dia.
jalan-jalan sorang mana lah syok kan
ajak mamber baru leh nafas skit ase nie.

tapi just ada gambar aku ngan su jer.
adik kembar dia tak der la plak..
xper..tengok jer apa yang ada..
dah nie jer rezeki yang ada =))


 tengok kat belakang kami..
tulah dia progran go green @ greenv
memang green la kan...
semua nak pi attack beach la jap ag nie

sebelum mereka-mereka semua attack beach...kitorang pi attack dulu...
jangan marah..=))

menggamit memori | kampung lonek..nogori9

tetiba jer malam nie teringat pasal kitorang buat satu lawatan ke n9. 
memang best..memang happening.. 
sebab apa? 
sebabnya memang syok la. kat sana banyak yang dapat kitorang buat. 
yang paling tak leh lupanyer dapat makan masak lomak cili api. 
aku dapat tinggal dengan satu famili yang baik sangat. 
dapat makan telur itik masak lomak cili api.
kaw..kaw..beb. memang mengancam. 
teringat sampai sekarang. bilalah dapat makan lagi nie eh..
adoiii...best...best...

kitorang pergi wakil nie u. saper yang nak pergi join lah. 
happening nyer sebab mamber yang join semua sporting.
seronok tak terkatalah katakan.
tak la boring sangat kan.
pergi sana dalam dua hari jer. 
alahai dekat benor ngan melake nyer eh.
tepi, lepas balik nie bilalah nak poi ag kan.

banyak aktiviti yang dapat buat tau
mengumpai padi
main sukaneka
-tarik upih-
-boling kelapa-
yang paling best bila semua masuk parit pi tangkap ikan keli.
tak dapat ambil gambar masa tu sebab hujan daa..
kesian nanti kamera rosak kan.

kat sana semua orang homestay yang uruskan. kitorang just main jer.
best kan..korang pernah rasa?
pergilah cuba..
buat proposal best-best bagi kat dekan
biar dia pun teruja sekali
  nilah geng aku yang pi sana. happening la kan pi satu group. pakai baju group lagi. (ramai lagi ahlinya)
-fatin-zieta-fuza-ana-kama-

 tempat kitorang pi nilah dia. auumm..nak makan...blurrrp...kenyang nyer

siap pi makan kenduri lagi..bestnyer..dapat rasa kenduri cara orang nogori

sampai sana apa lagi..snap la

semua senyum yer...snap tu...

bersama ngan ibu angkat nie...tak jatuh tau barang yang kat dalam tu...
lupa lak nama apa buat nie

kredit to joe sebab kamera dialah kitorang dapat posing banyak

macam mana semua?
best kan..dah kata dah
banyak lagi gambar sebenarnya
tak sempat nak upload sekali lam nie
lembab semacam jer
buat naik darah jer
have fun tau...(^_*)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...