Wednesday, November 24, 2010

Mary Stayed Out All Night

kenapa aku post tajuk nie???? sebab aku tak post tajuk lain la...adoooiiii
raya sakan aku hari nie, yerla kan dah lepas exam
dah makan-makan, jalan-jalan, tengok drama la gayanya
drama aper nie....drama kat leptop la...korea punyer
adus...aku skang nie memang giler dengan k-pop la agaknya
dulu selalu layan hindi...aper nak sebut...bollywood la
itu bukan maknanya aku tinggalkan bollywood
tukar angin la sikit...takkan la syik layan dengan hindi jer
kebulur la aku ngan citer lain


inilah tajuk post aku...citer dia MARY STAYED OUT ALL NIGHT
aku tak dapatla tengok semua citer dia
maklumlah sekarang pon tengah tayang kat korea
jadi, terpaksalah aku tangguhkan niat aku nak tengok citer nie
jalan cerita dia memang best
sampai tak sabar aku nak tunggu episod akan datang
terpacak jugak la aku depan laptop hari-hari

~padahal aku dah tengok episod yang dah keluar~

 
kenapalah aku tak berhenti lagi menaip nie
dah...aku dah letih nak taip lagi
tapi mata tak ngantok lagi ni
tengok kawan-kawan tidur lena
maklumlah esok diorang dah nak balik
aku??? hari khamis baru balik kampung
aku pon tak tahu kenapalah aku stay lama-lama kat sini
nak kata rindu...adoooiiii
kelaparan aku esok gamaknya nie
tak de kedai nak pi makan nie....

tahan jerla perot oiii....

Tuesday, November 23, 2010

...terlepas...melepas...menunggu...

adooiii...tak tahulah kenapa aku boleh terlepas peluang hari tu..
tup..tup... bukak web, dah habis tamat tempoh penempahan
alahai...ruginya aku rasa. asal la aku tak tengok awal-awal lagi kat web page dia
dah tu...terlepas la peluang aku nak dapatkan baju tu...

lepas tu...aku terus pergi kat page dia tanya balik
kot la ader lagi buat tempahan
aku memang nak beli la

dah tu...aku melompat la. aper lagi suka la dapat baju tu
tapi tak tahula bila lak aku boleh buat tempahan nie
berbaloi atau tak, itu perkara kedua kot dal otak aku skang nie
biasala kan...bila dah suka, benda lain memang aku tak hingat
tup...tup...bila da jadi baru fikir balik
untuk baju nie, aku memang dah fikir habis-habis
tapi dia kata akan ada design baru...
...tak per la kot, asalkan ader baju dia...

~tak sabar nak tunggu ~


Wednesday, November 17, 2010

mengimbau kenangan KEMBALI

tetiba jer malam nie sayup-sayup jer...tengok tv pun macam tak tengok jer
maklumlah malam raya kat hostel, tak balik la maknanya nie...
huhuhu...nasib baik la nie raya aidiladha...kalo raya puasa asenyer nangis melalak jugak aku kat sinie
tak tahu la aper jadik kat kampung

sebenarnya aku nak tulis pasal imbasan lalu...terpesong benda lain la pulak dah
...teringat masa sekolah dulu...
rasanya nak patah balik masa n buat balik aper yang dah aku missed dulu
tak mungkin dapat patah balik kan...kalau la dapat pun, aku buat balik ke aper yang aku missed tu???
mmmm.... tak tau la aper nak jadik kan....

masa sekolah dulu memang manis sangat...betul la kata cikgu-cikgu dulu

"awak, lepas dah kerja... awak rasa la nak pakai balik baju sekolah"
"skang nie, pakaila puas-puas. jadi, jangan la ingkar arahan sekolah"

sedey la asenyer imbasan lalu...berbual ngan kawan-kawan
pergi outing sama-sama... rindunyer!!!!!
nasib baik la, walau kitorang dah lama berpisah, tapi, still lagi kuar sama-sama
kalau dapat cuti jer, mesti keluar...hahahhaha....mmg best.....
tak sabar rasenyer nak balik nie...

memang makan angin sakan la aku ngan budak-budak nie...
adoooiiii....lupa pulak...skang kan musim hujan
mmg tak boleh keluar la maknanya nie....
ngadap laptop la jugak nampak gayanya balik nie
nasib baik la boleh berhubung lagi ngan kekawan lama....


~ innaesim-eul nae chingu, god dol-a olkke .. jom deo jeulgil su issseubnida ~

Tuesday, November 16, 2010

...XeMM...AidulAdHa....

masok nie dah tahun dua aku kat sinie
macam-maca aku dah belajar asernyer
skang nie pon dah masuk hujung sem
maksudnya exam la...aper lagi
cuak..memang cuak...tiap kali exam
walau dah kali ketiga aku langkag masuk bilik tu
rasanyer macam kali pertama lak masuk
adoooiiii....macam-macam la


...tak tahu la nak buat aper cuti-cuti nie, kater cuti raya...
...tapi bukannya balik kg pon, terperuk jugak kat sinie...
...gara-gara exam dalam mood raya...
...mmg tak dapatlah aku balik kg...
...aperlh yang family aku buat masa raya nie???...
...mesti sakan diorang ngan daging....sampai muak tengok daging...
...mmmm...mesti best kan...
...lepas tu, masak nasi, buat lauk-pauk, makan ngan semua family...
...adus....bestnyer ngan semua nie...rindu sangat-sangat nie....
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...