Monday, March 19, 2012

main perasaan betol dengan xperia

akhirnya...lega jugak hati nie nk merasa phone baru. 
dah memang lama betol phone yang ada skang nie.
bak kata orang lama.. 'hidup segan, mati tak mau'
kalau tengok, dah kira macam hancur, lepas tu sambungkan balik.
tapi, jangan lupa...phone nie jugak la yang banyak berjasa tau.
dah..dah..bukan nak citer phone lama da.
skang nie kita masok buku baru la kan.
XPERIA S
memang dah lama sangat dok cari phone yg sesuai. 
kalau boleh biarlah phone nie sampai kerje nanti.
biar sampai orang kata dah hancur lebur baru beli phone baru plak.

ingatkan ada banyak warna..manalah tahu kan..boleh merasa phone merah
tapi dia kuar dua warna jer..hitam, puteh
kalau fikirkan..hitam dah banyak orang guna
dah tak nampak elegan
chewaahhh..elegan plak dah
tak yah nak elegan sangat lah
bukan apa..dah ramai sangat guna hitam kan
so, kenelah tukar selera warna puteh.
amacam...nampak okey tak..
okey la kot
kalau nak merah sangat..beli jer cover warna merah
habis citer
tapi..skang nie pening giler dok fikirkan tepon nie
kalau ikutkan harga pasaran dia RM 1899
mahal kan bunyik nyer..tapi nie satu set
termasuk segala bagai accessories dia
RM 534???!!!
kalau tak beli accessories tak bleh ker?
macam dah terlebih pulak tengok nie.
nak guna phone jer kan..bukan guna apa pon
kalau bab accessories nie...memang kurang skit la
 
car charger
kalau tak guna benda nie lam kete pon boleh jer kan
cas siap-siap kat umah..lepas tu guna ler sampai habis
kan senang tengok tu
 
xperia smart tags
memang superb giler tengok nie
comel dan banyak plak function dia
boleh guna kat mana-mana
dengar lagu..guna gps..dan macam-macam la
tapi...
kalau tak beli memang tak boleh guna phone ker
naper yang jadi mahal sangat tu
sebab benda nie baru ker
mungkin la kot
okey la..
kalau nak..lepas nie kan boleh beli tags nie satu
kalau tak beli masa satu set tak boleh ker...
 
LiveSound hi-fi headset
memang perlu la kan headset nie
boleh dengar lagu ker apa ker
tapi dia punya ciri tak suka la
kama lagi suka yang satu lagi..yang besar skit
kalau guna nie tak selesa la kat telinga
cam nak tercabut jer
lagipun kecik sangat
kalau tak beli ngan satu set tak boleh ker...

okey..ada dua benda lagi
screen protection ngan hdmi cable
kalau tok protection tu memang la perlu
sayang kan mula-mula nie
takut calar la katakan
tapi bab hdmi cable nie asanya....mmmmm
memang banyak sangat fungsi hdmi cable nie
siap boleh guna buat sambung kat tv lagi
bila dah siap ambik gambar..boleh tengok kat screen besar
lagi gempak gambar tu
dan banyal lagi la fungsi dia
masalahnya....
tak boleh ker kalau tak beli masa satu set nie
kalau nak nanti boleh beli jugak kan..

pening sangat dok fikir
nak tu memang nak la
dah phone lama nie memang buat hal tak hent-henti
ada jer tak kene bila ada orang call ngan sms

tak per..tak per..
jumaat nie nk pergi kat sony center
tanya semua apa yang patut tanya
harap-harap dapat pulang dengan senyuman

p/s: kita beli nie sama plak ngan kawan kita...dah citarasa sama..apa nak buat..tapi kita suka sangat kalau ada teman yang boleh kongsi rasa..:D

5 pesanan chomel:

Artikah said...

awak.. kite suka lah post awak nie.. especially yg kat bawah sekali tu.. hee~

ct kamaliah said...

kita dah tau pon awk suka..sbb tu la kita tls cam g2..
~geram sngt ngan acc dia yg bnyak tu..xmoh bli acc xbleh ker..rrr~

Artikah said...

tapi kan wak.. xleh guna secara maksimum lah pulak kalau xda acc dia tu.. huhuhu

ct kamaliah said...

la..apa yg xbleh guna max plak..tang kabel guna kt tv tu jer..yg lain kalo xder pon leh guna cam biasa..

Liza @ Adzriel AB said...

cantiknyaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...