Tuesday, March 27, 2012

kerjanya melepak jer ke

asal jer cuti hujung minggu mesti keluar jenjalan
dengan saper lagi la kan kalau bukan ngan budak-budak chomel nie
buat hilang penat kerja katakan
hari minggu memang tak lekat la kat umah masing-masing
ada-ada jer kerja yang nak kene buat
keje apa nie?
keje window shopping la katakan

Jumaat - 9 Mac 2012

baru nak keluar jenjalan 
 yana terus tdor kat umah
senang kan nak pergi balik shopping
 kat sony centre
nak survey kamera tok budak berdua nie
yana dah belikan kat tingkat bawah
 untuk budak chomel nie la
yang lumix tu yana punya
tok cik sue dia punya sony
pening dok tengok kamera berdua nie
nasib beli jugak last-last
 apa lagi lepas shopping kamera
melantak jap eh
nie kama punya idea
nak makan sangat kfc
 budak berdua nie ikut sama makan
memang minggu nie semua makan fast food
baru jer makan mcd..makan plak kfc
memang temok ler kan kitorang nie

lepas habis dok pusing-pusing satu kb mall
tak der nak buat kan
lagi pun hari dah makin gelap


.: ingatkan nak pergi makan tutti frutti..tak sempat pulak..tak per lain kali :.


Sabtu - 10 Mac 2012

pepagi lagi kami keluar
nie semua sebab yana la
nak sangat tengok pelakon kegemaran dia nie
nak mai kat malaysia bukan nyer selalu kan
kita layan jer si yana nie
yana nak jumpa sangat ngan oki setiana dewi
siap panggil akak lagi
bila tau sama umur..ternganga dak yana jap
senyum memanjang jer yana bila dah dapat autograph dari oki
mana tak nya...beratur panjang kot
sesak giler dalam tu
yana tersepit-sepit plak tengok
tergelak pon ada
nasib dok atas pentas...bleh tengok orang sesak kat bawah
sampai jer yana terus beli dua buah buku oki
salah satu ada sign oki yang dia ambik tadi
senyum memanjang jer la kan
ambil kesempatan japa walau tak beli pon buku nie sebenarnya
eh..kita sama la plak kan
ambik buku buat bergambar jer yana oiiii
lepas keluar sesak jumpa oki..berehat jap kat luar
pusing-pusing ambik gambar
pertama kali masok pustaka kat kota bharu nie
comel jugak la
dapat merasa pon jadik la kan
best jugak kalau lepak-lepak kat sinie
entah bila nak datang sinie lagi pon tak tau la kan
entah-entah tak datang langsung
lepas jenjalan apa lagi
jom isi perut dulu 
 sambil dok tunggu order sampai
kita snap pic dulu
 favorite kek
~ tiramisu ~
kalau tak pilih yang nie memang tak sah
 sue pilih kek apa ntah
tapi kek nie memang kek yang terbaru
dikatakan lah..yang lain tak tahu betol ke tak
 kek paling banyak kene bebel
memang kek yana la jawabnya
muak giler sampai tak terhabis
tahan jugak la tak nak membazir
banyak keju kalau tak silap
 lepas makan kita pergi shopping lagi
tak habis-habis ngan shopping
minyak wangi la..itu la..ini la
yang penting, henna tok pakai malam karang
 pertama kali naik bazar tok guru
banyak jugak barang kat sana
memang dah rambang mata pon
 destinasi terakhir kami
ke pantai ler
dari pagi keluar tak balik-balik
 amboiii..siap posing yer
bosan dok umah keje jer
sekali sekala nak jugak ler hilang tension dalam kepala nie
makan lagi
tak habis jugak ngan makan
makanan santai memang best
dah macam berapa orang nak makan pulak tengok

.: kitorang keluar pepagi lagi..balik dah magrib kat umah..ayoyoo..jangan tiru aksi macam nie:.

Sabtu - 24 Mac 2012

 pepagi lagi kuar pi kb mall
nie semua gara-gara nak beli phone sony xperia s
dah habis dijual
perhggg..giler ar rakyat kelantan nie
memang masyok habis kan membeli
dah puas pusing masok popular jap
sue nak habiskan voucher dia yang ada skit jer lagi tu
sambil dok tunggu sue membeli
pi pusing ngan yana kat segmen buku-buku pra-sekolah
untuk kanak-kanak la semua nie
cun habis..geram tengok
asa nak beli buat koleksi jer tau
teringat pulak masa kecik-kecik dulu main anak patung kertas 

 dah habis pusing kb mall
kita pusing tesco pulak
tak der beli banyak barang pon
kama pon beli barang buat kek jer
 macam biasa la kan
dah makin tinggi hari..lapor ler perut nie
coolblog ngan secret recipe memang terbaik

tiramisu jah jadi pilihan tetap
coklat indulgence pilihan budak berdua yang chomel nie
nak jugak sama kan
sambil borak makan sanap jap 
alahai..apa yang dok ketawa sangat ngan yana nie 
~ sue yang ciut miut memanjang ~
 ~ yana yang chomel ~
haish...tak habis dok termenung

.: bila agaknya nak keluar lagi kan :.
.: oh yer..yana cakap bowling tak main lagi :.
.: maksudnya ada chance la tu kan kuar lagi :.

p/s: jenjalan pon jenjalan jugak..report jangan lupa buat tau..(*_^)

3 pesanan chomel:

EYFAalias said...

wahh! berjalan sakan nmpk?

ct kamaliah said...

hahahaha..isi masa lapang katakan..
penat keje..time hujung mingu hilngkn skit stress nie..XD

Yaya Azura aka Naz Azra said...

best nya dia berjalan sakan..
rindu pulak zaman bujang dulu...huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...