Sunday, December 4, 2011

dapat ke tak nie???

pepagi lagi dah bangun. padahal semalam tak tidur pun. buat assingment? yer la tu.... buat kerja gak la. kerje edit gambar-gambar dalam blog. tak pasal kan tak tidur. nak buat macam mana. dah syok sangat edit sampai tak ingat masa. tengok jer dah jam 6 pagi lebih. lepas subuh terus jer tidur. aduhaiii..ingatkan boleh tidur la sampai petang skit. tak boleh kama!!! settle kan LI dulu. masa dah suntuk dah nie!!!

dari pagi dok tengok senarai LI yang ada kat kelantan tu. bukan tak nak kat melaka. merajuk ke? tak la. takder rezeki. dah banyak hantar resume, tapi takder balasan pon lagi. baik cuba kat negeri sendiri. manalah tau rezeki lagi dekat. telepon punye telepon, entah berapa tempat dah. dalam banyak-banyak tu, ada dua tiga jer sangkut. yang tu pun kene fax, kene email. lambat lagi la nak fax. esok baru boleh kat kampus.

teringat yang kama dah hantar resume tempoh hari. telepon balik la kan. ingat pesanan lect soh follow up dengan apa yang dah hantar. sebenarnya dari pagi dah follow up, angkat jer tak. dah give up kejap tadi. tapi fikir balik, tak per kama. dugaan. sabar banyak-banyak

alhamdulillah...dapat pun sambungan. tanya la kat tempat LI tu. macam mana dengan resume yang kama hantar tempoh hari. yer la kan. dah lama hantar. terima ke tak. tapi, dia cakap dah hantar jawapan. terima pon dah. kama tanya la hantar kat mana. dia cakap hantar kat umah alamat kelantan satu, kat dekan fakulti satu. tapi, hari tu pergi tengok tak der pon.

owkey...kalau dia balas kira dah ada balasan la kan. masalah skang nie, balasan tu terima ke tak sebenarnya. nak sangat kat sana. dah la dekat kat negeri sendiri, dekat jugak ngan rumah. kan senang nak pergi kerja tu. ummi pun cakap soh doa banyak-banyak supaya dapat kat sana.

terima kasih ummi. semalam adik telepon cerita masalah LI nie, ummi bagi semangat supaya usaha lagi kat tempat tu. doa banyak-banyak, soh sembahyang hajat supaya dapat diterima kat sana. kak long pon soh hantar kat semua tempat. InsyaAllah..kalau ada rezeki. dapatlah LI kat sana. kita nantikan jawapan kejap lagi..=))

1 pesanan chomel:

sekamar rindu said...

salam...

semoga dipermudahkan segala urusan...amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...