Sunday, November 6, 2011

segmen kenali diriku by acuteyha : 10 lagu kegemaran (8)

best-best entry yang nie kama suka. wlau pening gak skit dok pikir nak letak lagu aper tapi comel sangat tajuk entry dia...
1) un-break my heart by toni braxton
kama tak tahu kenapa suka sangat lagu nie. tapi kama ingat yag kama mula-mula suka waktu tu darjah enam. dia punya lirik sangat menyentuh hati dan tenang jer dengar.

2) winter sonata-from beginning until now by ryu
drama korean pertama yang kama jatuh cinta drama nielah. dapat tengok bae yong joon suka sangat. sampai sekarang kama suka kat dia. dia sentiasa dalam keadaan kemas dan smart. pendek kata gaya dia sangat memikat hati ramai orang.

3) Tujh Mein Rab Dikhta Hain by Rab Ne Bana Di Jodi
lagu nie dari filem SRK. kam suka sebab maksud lagi ni tersendiri. ia buakn sekadar lagu kosong tapi berkonsepkan ketuhanan. korang patut dengar dan fahami maksud dia. boleh mengalirkan air mata tau. maksud tajuk lagu nie 'saya dapat melihat tuhan dalam dirimu'. jangan andaikan yang tak betul eh. fahami sendiri.
4) tum mile by tum mile
lagu filem hindi nie tentang seseorang menjumpai semula orang yang dia sayang. maksud tum mile sendiri pun ' saya temui kamu'. sweet sangat citer dia. tengok la dulu mesti korang suka gak.

5) arigatou by cn blue
arigatou bermaksud terima kasih. maksud dia pun mendalam bagi kama. lagi nie boleh ditujukan kat saper-saper pun. lagu nie dapat jadi luahan kita kat orang lain betapa berterima kasih nya kita kat dia.

6) gemuruh by faizal tahir
bila dengar jer lagu nie semangat yang layu pun boleh terkobar-kobar tau. siap jadi lagu tema kat kampus kama lagi. ader jer event apa pun lagu nie mesti ada lam senarai. mantap lagu dia untuk pelajar kan. dapat bangkit semangat nak berusaha gitu..cewwahhh...

7) kau ilhamku by man bai
saper yang tak kenal lagu nie angkat tangan. mesti semua cakap lagu yang paling romatis kan. kalau malam-malam, tak pon dok sorang-sorang layan lagu nie..amboiii...tersenyum sorang-sorang lak...

8) only hope, cry by mandy moore
first time kama dengar lagu nie waktu tengok citer yang mandy berlakon ' a walk to remember'. boleh nangis tengok citer nie tau. sedey sangat. dua-dua lagu nie pon bagi makna yang mendalam. ulang-ulang kama tengok citer dia, tak bosan gak. cubalah tengok sekali..

9) Yolanda Be Cool And Dcup - We No Speak Americano
mula-mula kama dengar lagu nie terus rasa nak joget. penat dok cari tajuk lagu nie. susah sangat sampai cari ngan mamber sekali. walau dia buaklah lagu tapi music dia memang mantap derr...boleh buat kita nak menari jer.

10) bila waktu telah berakhir by opik
lagu yang paling kama rasa tersentuh jiwa nielah dia. setiap kali kama dengar mesti nak mengalirkan air mata nie. maksud dia amaaattt mendalam dan tersembuyi. dengarlah secara perlahan-lahan dan mseti korang pun jatuh cinta gak. 

selamat mendengar..;))

0 pesanan chomel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...