Tuesday, November 8, 2011

segmen kenali diriku by acuteyha : 10 artis yang menjadi idola & kesukaan (10)

sedey jer tetiba nak post entry baru hari nie. mana taknya, nie last entry untuk segmen acu. lepas nie kene godak blog-blog lain plak. apa segmen yang kama boleh join lepas nie, rembat jer terus. tapi entry yang last nie memang best. membuak-buak kama nak tulis nie. *eheh..macam banyak jer idea bunyi kan* mana ader. main hentam jer. rasa dah suka tulis jer terus.
1) SHAHRUKH KHAN
tak lain tak bukan, semua mamber rapat mesti dah tau punya. kama start suka SRK masa kecik-kecik dulu. kalau tak silap ummi yang kenalkan citer 'kuch kuch hota hain' nie kat kama. abah plak siap beli CD 'the best of shahrukh khan' lagi kat umah nie. kama apa lagi, asyik dengar jer la lagu-lagu dalam film dia. *padahal bukan dia yang nyanyi pon* film bollywood yang kama paling minat sebelum film-film negara lain. kalau dah tengok, siap teresak-esak lagi. mata dah comfirm merah nie. adoyaiii..over kan kama tengok citer. padahal citer film SRK dah ulang-ulang kali tengok. tapi still gak keluar air kat mata nie. kama suka SRK bukan sekadar film sahaja, tapi sebagai idola suami dan bapa kepada anak-anak dia. cara dia melayani keluarga semualah. memang bagus dan boleh ditiru.

2) SIMON BAKER
sweet dan gentle..itu yang boleh kama gambarkan. mula-mula kama kenal SB lepas tengok drama dia yang tengah meletop nie 'the mentalist'. korang yang belum tengok citer dia lagi patut cuba tengok, mesti melekat sama. keperibadian dia sebagai seorang suami dan bapa jugalah sebab-sebab kama suka sangat kat SB nie. macho habis tengok dia. siap boleh google pasal SB lagi. tak bosan-bosan lak tu. alamak kama..ko dah kenapa nie...

3) ROBERT DOWNEY JR
macho kan RDJ. kama suka sangat tengok dia berlekon, lebih-lebih lagi citer 'sherlock homes' ngan 'iron man'. nampak kemacholan dia terselah. tak berkedip kalau tengok film dia. siap pi download semua citer yang dia berlakon lag. masa bosan pi google, tengok perkembangan career skang nie.

4) HUGH JACKMAN
duta 'lipton' sapa yang tak kenal kan. siap menari lagi masa iklan tu. nak tergelak tengok HJ menari. comel sangat. ada satu ketika dia pi india dapat jumpa SRK. siap menari bersama SRK ngan vidya balan lagi. suka tengok diorang menari kat pentas tu. tersenyum sorang-sorang lak tengok gambar. 

5) VIN DIESEL
si botak yang kacak. wow..superb bila tengok dia berlakon dalam 'fast and furious'. geram jer tengok dia senyum. toomeeelll sangat-sangat. bila dia keluarkan suara yang lagi buat dia nampak macho tu, pehhhh...rasa nak melekat jer depan laptop nie tengok film dia ulang-ulang. padahal bukan nak tengok citer pon, tengoj wajah VD jer.

6) BAE YONG JOON
saper lah yang tak kenal ngan 'hallyu star' korea nie kan. mesti ingat balik drama 'winter sonata' yang BYJ berlakon kan. menitis air mata nie tengok. nak ulang-ulang jer rasa. sampai ke jepun BYJ popular, siap panggil 'yon-sama' lagi kat sana. banyak betul gelaran yang dia dapat kan. kalau dah senyum, meleret sampai ke telinga. nak pengsan asenyer tengok BYJ nie.

7) JOHN TRAVOLTA
masa muda dulu kama nampak JT biasa jer. ntah kenapa makin berumur dia nampak lagi cute. penangan umur kot. kama suka tengok film-film yang dia berlakon. semuanya nampak sempoi jer. suara dia yang serak-serak skit tu memang memukau skit la nak melakat kat depan computer nie. siap pi tengok citer yang dia dah berlakon sebelum nie lagi. semuanya nak tengok tuan sebenarnya, bukan film..skit-skit kot tengok citer sekali.

8) KANG JI HWAN
suka-suka tengok drama yang KJH berlakon. lebih-lebih lagi 'hong gil dong' ngan 'lie to me'. tergelak-gelak tengok drama dia. sweet sangat tengom dia ngan heroin citer tu. muka ala-ala macho skit tambah plak ngan suara yang lagi kow..memang hebat la kan. tak bosan pon tengom drama dia berlakon. asyik nak ulang-ulang ada la pulak. 

9) ANDY LAU
dah lama kama tak tengok film dia. selalu kalau tengok semua film dia banyak yang ke arah romantik kan. ada gak yang aksi. semua best la. tak kira la romantik ke, aksi ke, sejarah ker, kalau dah AL berlakon mesti superb punya. tapi naper sejak akhir-akhir nie jarang dengar pasal dia. atau mungkin kama jer yang tak ambil tahu. tak per, asalkan kalau film baru dia keluar kama terus tengok.

10) ASHRAF MUSLIM
pelakon yang kama rasa memang patut dijadikan idola. perubahan pada diri AM memang baik dan wajar diikuti. seyuman dia yang manis dan nampak sedikit manja tu memang buat cair la kan. *opss..suamai orang la kama* bertuah isteri dia kan. harap-harap rumah tangga yang bari diorang bina kekal sampai ke akhir hayat. saling membantu dan tegur-menegur ke arah kebaikan.

p/s: idola yang kama suka semua nie bukan hanya kerana rupa, tapi kama selalu menilai mereka dari segi akhlak di luar lakonan. yang mana boleh dijadikan contoh, kita boleh ambik. yang mana tak sesuai kita jadikan iktibar...=))

0 pesanan chomel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...