Sunday, October 2, 2011

salah siapa

penat tak payah nah habaq la kan. badan nie sakit-sakit dah semua. kaki pon tak boleh nak berpijak di bumi yang rata dah nie. nak bongkok pon salah, nak straight pon tak kene. haishhh...apa nak kene buat nie. tak paham betol ler.

nie semua luahan hati pekerja. kerje apa yang tak penat kan. kalau ada la kat dalam dunia nie, semua berebut nak kerje macam tu.tapi, tak boleh nak cerita la kan penat tu macam mana.

masa tengah kerje tadi, adalah sorang mak cik nie tanya mana bilik air. aku cakap la kat sini tak der bilik air. dah memang tak der la kan. takkan nak cakap ada plak. kan tak pasal-pasal tercari-cari customer tu satu hari. lepas tu, aku cakap lagi kalau nak ke bilik air, mak cik boleh keluar pergi kat stesen minyak kat sebelah tu. kat sini memang tak der.

lepas tu, boleh pulak dia cakap yang manager kat tempat aku kerje nie kene sekolahkan balik. kata dia lagi, ada ke patut yang kat kedai nie tak der bilik air. alahai mak cik, kami yang pekerja pon tak der bilik air nak guna. kalau nak guna kene pi kat sebelah jugak.

sebenarnya, siapa yang salah kat sinie? manager yang diberi jawatan untuk uruskan kedai ke? atau orang yang renovate kedai tu?

bagi aku la kan, yang kene sekolahkan tu sebenarnya orang yang buat kedai tu. ataupun orang yang buat plan untuk kedai nie. ada betulnya kata-kata mak cik tu, sepatutnya ada tandas la kan. senang skit pekerja dengan customer nak guna.

banyak jugak la customer yang datang tanya mana bilik air. sampai letih dah nie nak menjawabnya. rasa nak letak sepanduk jer kat depan.

"DI SINI TIADA BILIK AIR. JIKA HENDAK GUNAKAN BILIK AIR SILA KE STESEN MINYAK DI SEBELAH. HARAP MAKLUM"

ha...kan senanag tu. tak la asyik tanya bende yang sama jer kat kitorang nie.
adoiiii..letih plak badan nie. satu hari keje campur ngan OT plak kan. kalau tidor lepas nie tak terbangun plak kan.
~ gud nite ~

0 pesanan chomel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...