Monday, July 11, 2011

saya jelous dengan chef wan

wah..ayat macm aper lak kan. poyo skit nak buat citer. adooiii...saya jelous dengan chef wan? apahla lak nie. tak pasal-pasal jelous dengan chef wan. chef wan tu tak kenal pon kat diri nie. ape pasal lak nak pi jelous ngan dia.

relax...relax...relax...jelous ke? 
bukan la... tadi tengok program EKSPEDISI 2011 yang chef wan jadi host tu. rancangan tajaan MAS AIRLINES rasanya.*kalau salah maaf yer* best giler nampak chef wan melancong kat luar negeri bawak mak dia. bila la agaknya dapat pi sana. dalam malaysia pun belum habis putar. ada hati lak nak pi luar. hahahahaha...nak buat macam mana. bukan suka sangat nak pi jejalan nie. kalau dok umah lagi best. dapat gak rehat badan nie. *padahal teringin sangat nak ikut sekali*

untuk program hari nie, chef wan ada pi melawat kat mumbai. nak dijadikan cerita sedih nyer, tengok chef wan terpacak kat depan rumah shahrukh khan. mana tak jelous nyer. chef wan dapat tengok rumah shahrukh, siap menari lagi kat depan rumah dia. bila la agaknya dapat pi tengok rumah dia. tengok gambar jer la yang mampu kan. bukan setakan rumah shahrukh yang chef wan pergi, siap rumah salman khan jugak. nasib baik bukan peminat fanatik salman khan. tak jelous sangat kat chef wan. 

tapi serius nie..jelous skit la ngan chef wan sebab dia dah dapat pergi tengok mumbai. negara impian nak pergi mumbai la nie. mesti ada yang gelak kan. asal la tak pergi paris ke, london ke...nie india? mak oiii...tak der negara lain ke?

hello...itu adalah cita rasa masing-masing tau. setiap negara tu mesti ada keunikan tersendiri. nak sangat tengok taj mahal kat sana. kedua, of course la rumah shahrukh khan kan. dah tak dapat pergi jeguk rumah dia secara live...jom kita layan secara tak live kat sinie.
mesti korang fikir apalah rumah macam pejabat lak nie. jangan pandang rendah. sebenarnya rumah dia cantik sangat. dah nampak macam istana tau. rumah shahrukh nie dipanggil MANNAT. tak tahulah apa makna disebalik nama tu plak. rumah nie bertingkat-tingkat. siap ada lift lagi tau kat sini. 
inilah pandangan hadapan rumah shahrukh. cantik kan. macam istana lak tengoknya
pandangan dari atas. siap ada beranda besar lagi. boleh menari gak petang-petang buat exercise badan skit.
wah...besar giler rumah shahrukh dari dalam. memang nampak macam istana betul. mesti banyak dah habis untuk dapatkan rumah nie.
dan yang ini lak, rasa-rasanya bilik sapa lak nie. ini bilik tidur shahrukh. siap warna merah lagi. memang favourite ke nie? haish...sama lak kita nie.

macam mana dapat tengok rumah shahrukh? amacam? besaow tak?
memang terlebih besar nie. shahrukh tinggal dengan isteri dia, gauri, sepasang cahaya mata, aryan dan suhana, dan seorang kakak dia. terlebih cukup dia tinggal dengan keluarga. orang gaji dia yang banyak plak.

p/s: berbaloi dengan apa yang dikecapinya. ketika mula-mula datang ke mumbai, tidur hanya beralaskan bantal dan tikar sahaja. USAHA TANGGA KEJAYAAN...=))

2 pesanan chomel:

Ana Je La said...

comel gler umah shru khan ne..kama,yg kat atas tu pic umah yang mcm btingkat2 tu,yg mcm pejabat tu...tu umah srhru khan gak ker??

ct-kama said...

aha...rumah dia gak 2..dia bersambung smua...siap ada lift lg sebab rumah dia tinggi...besor gler umah dier..=))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...