Saturday, July 2, 2011

ayahku dihempap kereta

waduh...tengok tajuk dah buat darah naik mendadak. mana tak nya..sedang khusyuk dok layan komputer nie. tetiba dengar kereta macam kene langgar jer. terus bangun ler dari kerusi nie. apa lagi ... mengintai ler tengok luar. dari pagi ayah dok baiki kereta kat luar rumah. dia just buat check biasa kat kereta, masuk bawah kereta lepas lift kan dengan amenda ntah nama dia. ayah dok check la bawak kete tu. sedang dia check..lift yang angkat kereta tu mungkin tergelincir kot. apa lagi..tersepit la

kalau dengar bunyi kereta tu jatuh ke bawah, macam korang dengar kereta kene langgar kat tengah jalan. tak kuat sangat, tapi untuk dengar balik tu memang gerun giler asenyer. lepas jer dengar dentuman tadi, terus pergi tengok apa yang dah jadi. ayah panggil soh pi tolong dia. dalam kepala otak nie dok ingat berdarah la

masa tengok tadi ada dua benda dalam kepala nie. pertama, tengok kesian sungguh. yer la...dah kete tu hempah separuh badan ayah. mau nyer tak tersepit kat situ. keduanya, nak tergelak gak skit tengok tersepit tu. tapi tahan jer la kan. kalau orang gelakkan kita masa sakit naik darah jugak rasanya.
macam mana aku nak tolong nie?
nak soh aku angkat kete ke?
mehhh..mana larat nak angkat kete

kudrat rangka nie, patang tulang karang. ayah soh pusingkan lift tadi. soh angkat balik kete lepas gelicir dari bawah. dok pusing-pusing benda tu tak bergerak jugak. sampai berdarah tangan nie. tak leh nak angkat jugak

sudah....panik semacam jer. ayah ngah sakit tu. nasib baik mak datang. dia lak yang angkat kete sekuat hati. hero betol la mak nie. boleh dah jadi superwoman. mak terus menjerit jiran kat sebelah. nasib baik dia ada pagi nie. dia ngan mak yang tolong angkat kete. merekalah hero ayah. cewahhh...power skit jadi kan. apa pun lega gilerr bila ayah dah boleh keluar dari kete tu. nampak ayah senyap jer lepas tu. mungkin dia panik sangat kot. pucat lesi nampak muka. kalau kena kat diri sendiri tak tahulah. nangis jer la kot memanjang.
mak cakap jangan buat macam tu lagi. muka mak pon pucat gak. dia yang sakit pun terus sihat jap tadi masa angkat kete. terkejut punya pasal. yang jalan perlahan terus jadi laju

semangat diri nie pun kurang gak tadi..=((

0 pesanan chomel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...