Monday, December 6, 2010

Pandu Kereta

adoiiii...kelakar bila teringat time aq bawak kete...walaupun aq dah lepas jpj dengan jayanya, tak semestinya aq bole lepas dengan jabatan yang lebih besar nie
saper lagi kalau bukan abah ngan ummi aq
walau dah terpampang pelekat 'P' kat kete, aq still tak boleh bawak lagi
mesti kene ada diorang kat sebelah, tak pon salah sorang mesti ada
baru nak try ada feel bawak kete sorang-sorang, dah kene sekat....padan muka aku

yang nak tergelaknya, hari pertam aq kuarkan kete dari umah aq,
dah nak terlanggar ngan van
nie gara-gara aq tak tengok cermin kiri la
aq pon terkejut gak, asal lak aq bleh tak nampak van kat belakang
oppss...silap, asal lak aq boleh main redah jer

yang paling kelakar sekali, masa aq bawak kete, abah ada kat tepi aq
ummi plak kat belakang abah, yang aq tak tahan tu..
ummi siap ada break kat kai aq kat belakang
aq tanyala ada break ke kat belakang tu...
ummu cakap dia kecut perut naik kete ngan aq
sampai automatik kaki dia break sendiri kat belakang walaupun sebenarnya xder break pon..hahahaha
aq yang tengah mandu pon tak tertahan gelak tengok ummi tengah gelak sakan kat belakang

adooiii...bila la aq dapat lepas dari jpj keluarga nie
sampai nak bawak kawan-kawan keluar pon diorang tak lepas lagi
kalau aq sebut jer nak bawak kete
mulalah diorang tergelakkan aq
abah aq kata aq kene biasa ngan stereng dulu
biar mahir atas jalan raya yang sibuk
ummi aq pulak cakap macam mana lak si jpj boleh lepaskan aq
aq kene mahir atas jala kampong dulu
dua-dua pendapat bercanggah...tapi aq tahu itu semua untuk aq mahirkan lagi la tu...
harap-harap lepas nie aq dapatlah bawak dengan yakinnya
takder la dengar ummi ngn abah aq asyik tergelakkan aq jer

2 pesanan chomel:

Ana Je La said...

yess..ak owg ptma komenn..
klakr baca tag umi kama tgelak2 tu...
xape2 la bljr...ana ne xreti ag...aishh..rsau ana...huhuhuhu~

ct-kama said...

hahaha...aq pon xleh bawak jauh2 ag na...
kene ada org kt tepi gak...
sedey asenyer...xlepas2 ag ngan jpj umah nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...