Saturday, April 24, 2010

~???...keletihan~

Adoyai....seharian aku tak tidur. Sakit kepala jugak kan aku ni, nak tidur tapi tak terlelap la pulak. Badan pulak keletihan sangat hari ni. pagi pergi jalan, petang ada kerja la pulak. Kepala dah berdenyut suruh lentok atas bantal, mata jugak yang tak nak pejam. Tak sabar rasanya nak habis exam ni. Lepas tu, boleh pergi kem. Dapat jugak isi masa cuti yang nak dua bulan hendaknya ni. Aku dok kat umah jer kot, tengok citer, main fb, tak pon tidur. Alahai...memang membuta la aku kan. Naikkan badan jer la.

Adoi...tetiba teringat petang tadi. Hahahahaha...kelakar la. Dah la pergi jalan-jalan ngan member, terasa lapar la pulak. Ye la, seharian tak tidur, perut berbunyi la kan. Nasib baik tak dangdut yang keluar, ala-ala jazz jer yang bunyi. Mak oiiii...memang kelaparan la kan. Singgah la kat kedai makan nasi ayam. Yum...yum...yum...memang lantak la aku. Borak tengah borak ngn budak-budak ni, ader sorang kakak kedai makan tu datang...

     "Dik, tak payah bayar yer. Abang yang pakai jaket hitam tu dah bayarkan"

     "Ha...ok..."

     "Ni dia bagi" (kertas yang ada nama dan number)

     "Terima kasih yer"

Ha..ha...ha...saper nak jawab. Semua diam eh. Adus, jenguk skit kepala nak intai la kot. Saper yang bayor. Adus, tak nampak la pulak. Mmm...tercari, tak jumpa. Lantak ko la...

Uish...segan giler do...aper dia ingat dah bayarkan bleh blah cam tu jer. Habis kertas tu buat apa??? Apa lagi...gumpal dan buang la. Malas nak layan...tut...

Adus...ingat dah sampai umah leh rest jap. Terkejar plak pegi kat kampus, ada kerja ngn lecturer skit. Bincang punya bincang dah ke petang. Yahoo...dah sampai umah. Ya Allah...sedapnya badan boleh rest atas katil.

      "Cepat datang...cepat"

Hahahaha...katil dah panggil. Apa lagi, memang lentok la kan. Sedar tak sedar dah malam eh. Tangan pun dah letih nak menaip. Kesian badan, nak suruh sambung balik la tu. Top-up tidur...Huhuhuhu....

3 pesanan chomel:

Muhammad Safie said...

dak utem rupenye..aku buh link ko kt page aku ekk..dh follow ko skali..keep in touch..

ct-kama said...

hahaha....wokeh...keep in touch...=)

Najah Unni said...

hahaha... sy igt citer ni.... mmm... bertuah kama dong saeng.... ramai peminat.... (dalam diam pulak tu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...